Става въпрос за 14-15-годишни, предимно от кв. Кумлука  Северният плаж

...
Става въпрос за 14-15-годишни, предимно от кв. Кумлука  Северният плаж
Коментари Харесай

Инспектори от Общината гонят тийнейджъри, скачащи от моста в Бургас

Става въпрос за 14-15-годишни, най-вече от кв. Кумлука 

Северният плаж в Бургас се пука по шевовете през почивните дни. Вече има шест работещи поста на Северната линия, и морските стражи са общо 12, написа Труд. Засега мъртво неспокойствие няма, морето е положително за къпане. Температурата на водата е 25 градуса.

Единствените проблеми на плажа в събота и неделя са свързани със скачащи младежи от Моста, които са наа по 14-15 години. Скачането от оборудването е безусловно неразрешено, тъй като може да се натъкнат на желязо или остра канара и да се наранят, сподели старши спасителят на Северния плаж Петър Русев.

Той и сътрудниците му са забелязали няколко момчета да скачат от най- огромната височина на Моста и са подали сигнал в общината, чиито инспектори - велопатрули, незабавно са реагирали и са пристигнали на място да глобят нарушителите.

Оказало се, че са от квартал " Кумлука ".

Морето е чисто и хората може да се къпят умерено. Това заяви д- р Мариана Кофинова от РЗИ, след изследвани проби от водата на Бургаския плаж.  „ Имаме 49 зони за къпане. Във всяка от тях се вземат проби. Те се изследват за два индикатора според условията на Наредба 5 – за Ешерихия коли и ентерококи “, изясни специалистът. Д- р Кофинова изясни още, че досега са взети 92 проби и са извършени 184 проучвания. Те сочат, че водата е с чудесно качество.
 Днес Северният плаж е цялостен с туристи, фотография: Иван КОЛЕВ
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР